Et klimaregnskab er en opgørelse over din virksomheds klimaftryk. Det indeholder en opgørelse af den udledning af CO2 og andre drivhusgasser (CO2e), som opstår som følge af din virksomheds og værdikædes aktiviteter. Et klimaregnskab giver dig mulighed for at måle udviklingen af dine udledninger fra år til år og fastsætte klimamål.
Her er nogle vigtige punkter om klimaregnskaber:
- Klimaregnskabet tager både højde for din egen virksomheds udledninger samt udledninger i din værdikæde, såsom leverandører og kunder.
- For at lave et klimaregnskab skal du vælge en opgørelsesmetode. Den mest anerkendte internationale standard er Drivhusgasprotokollen (Greenhouse Gas Protocol eller GHG-protokollen), som giver dig mulighed for at forstå, hvilke af dine aktiviteter der har størst indflydelse på dit samlede klimaaftryk.
- I Drivhusgasprotokollen opdeles drivhusgasudledninger i tre overordnede områder, kaldet “scopes”:
- Scope 1: Udledninger, der opstår direkte i din virksomhed (f.eks. fra produktion eller transport).
- Scope 2: Indirekte udledninger fra eksterne energikilder, som din virksomhed bruger (f.eks. elektricitet).
- Scope 3: Udledninger fra aktiviteter uden for din virksomhed, såsom leverandører, kunders brug af dine produkter og transport.
Værdi for din virksomhed:
Fra 2024 er en række store virksomheder omfattet af lovgivningen CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), som kræver bæredygtighedsrapportering på tværs af hele værdikæden. Så er du leverandør til en virksomhed der er underlagt CSRD, kan du opleve efterspørgsel efter ESG-data fra erhvervskunder. Vil du have hjælp til dit Co2 regnskab,
så se hvordan vi kan hjælpe under ”Services”